Cursets de Cristiandat

Sentado en las rocas
Què és un Curset?

Quan hom viu moments de dubte, de plantejaments personals, d’inquietud, de recerca, el Curset s’ofereix com a resposta. Podem afirmar que el Curset és l’oportunitat personal de viure l’experiència i trobar resposta a tres aspectes vitals:

Trobada amb un mateix: en un moment en que hi ha una forta carència i degradació de la vida interior, cal entrar en sí mateix per a poder viure una vida digna i joiosa, vivint tocant de peus a terra, creixent amb una autoestima personal positiva.

Trobada amb Déu: el Déu de l’Amor, el Pare que tot ho perdona i que es fa visible en la persona de Jesucrist. El Curset és la trobada amb Jesús, el Jesús històric que va existir fa més de 2000 anys i va viure per l’Israel i Palestina actual. El sanador, curador, estimador de la meva vida, el que viu amb nosaltres cada dia.

Trobada amb els altres: vivim amb els altres i és en els altres que nosaltres trobarem el complement del nostre jo. L’amor només té sentit quan es dona. Els altres ens aporten riquesa, ens fan treure el millor de nosaltres. Aquest és el gran missatge de Jesús, del curset: serem feliços en la mesura que siguem per als altres.

El Curset no és un recés espiritual. És una vivència personal i comunitària que es porta a terme en una trobada de tres dies, de divendres al vespre a diumenge al vespre. Es realitzen xerrades de diferents persones que expressen el fonamental cristià (allò més bàsic de la fe dels cristians) i com viuen la seva vida sentint-se cristians. A partir d’estones de treball individual i moltes en grup es va entrant i aprofundint en la vivència del Curset.​

La gente en una cubierta

Altres activitats del Moviment de Cursets de Cristiandat

El Moviment de Cursets està integrat per un grup de laics compromesos amb l’Església i que viu la seva fe i el seu ser cristià en el seu ambient més proper i col·laborant en les parròquies, entitats i activitats de la seva Diòcesi, a part de col·laborar directament en les tasques del Moviment.

El Moviment de Cursets realitza altres activitats que volen ajudar a complementar la vivència del Curset:

  • La Ultreia que és una trobada mensual, en diferents parròquies de la nostra diòcesi que a través de xerrades testimonials s’expressa com s’intenta viure en cristià en el seu dia a dia a fi d’animar i transmetre la joia de la fe compartint-la en la comunitat que ens acull

 

  • L’Escola que és una trobada mensual de formació per als servidors del Moviment i oberta a persones que hi puguin estar interessades, on a través d’una conferència d’un ponent i activitats que es puguin realitzar entorn a ella, els assistents puguin anar creixent, formant-se en el camí de la fe.

 

  • Altres propostes obertes de col·laboració i participació on se’ns demana el nostre testimoni. Com a moviment de “primer anunci”.

NEWS

Álvaro Martínez Moreno, president nacional de "Cursillos de Cristiandad", al Congrés de Laics de febrer de 2020 (Revista Ecclesia):

Captura de pantalla 2020-03-08 a les 10.

Todos los videos
¿Quieres vivir De Colores?

¿Quieres vivir De Colores?

02:42
Reproducir video
Entrevista a Yolanda Muñoz (Cursillos de Cristiandad)

Entrevista a Yolanda Muñoz (Cursillos de Cristiandad)

19:18
Reproducir video
¿Eres de los que te haces preguntas, o de los que buscan respuestas?

¿Eres de los que te haces preguntas, o de los que buscan respuestas?

00:47
Reproducir video
Donde está tu tesoro allí está tu corazón

Donde está tu tesoro allí está tu corazón

00:47
Reproducir video